Om agility

Agility er hinderløp for hunder!

Det består av mange forskjellige hindre som hunden skal hoppe over, balansere over eller krype gjennom så fort som mulig, i en bane som føreren leder den gjennom.

Agility passer for de fleste hunder og mennesker, enten man er stor eller liten, tykk eller tynn, renraset eller «ekte blanding». Det er hunden som løper banen, så det gjør ikke noe om føreren ikke løper like fort. De fleste hundene forstår poenget veldig lett og elsker å få løpe i full fart og takle hindrene.

Hvis du har lyst til å trene for moro skyld eller konkurrere, har vi plass til alle!

Hovedsaken er å ha det GØY med hundene våre!

Agilitygruppa i Asker Hundeklubb er en aktiv gruppe, og det er mange som trener jevnlig.

Vi bruker kun positive treningsmetoder og er en glad gjeng med førere i alle aldere, og med hunder i ekstra mange størrelser, raser og blandinger! Vi har dyktige, godt utdannede instruktører som tilbyr kurs for alle nivåer hele utesesongen, og flinke treningsledere som leder treninger gjennom året. I tillegg kan agilityutøverne bruke banen fritt når den er ledig. Vår, sommer og høst trener vi ute på en bane i Asker, om vinteren leier vi innendørs i en ridehall. Det går så fort på en agilitybane at det lett skjer mye rart og morsomt – så stemningen er som oftest ganske lett på treninger og stevner. Poenget er jo å ha det GØY!

På agilitykonkurranser er det om å gjøre å lede hunden gjennom et feilfritt løp på raskest mulig tid. Hundene deles inn i klasser i forhold til størrelse (L=liten, M=mellom, S=stor) med tilpasset hinderhøyde, og etter vanskelighetsgrad (Klasse 1, Klasse 2 og Klasse 3). Det holdes konkurranser i to grener – Agility med alle hindertyper, og Hopp der de store balansehindrene ikke er med.

Du kan også ta ferdighetsmerker i agility. Bronsemerket kan du ta når hunden mestrer alle hindertypene. Så kan du ta Sølvmerket i klasse 1, Gullmerket i klasse 2 og Gull med emalje i klasse 3.

Nyttige agility-linker:
Agility-bloggen
– med løpende informasjon om treninger og kurs i klubben og andre viktige beskjeder fra Agilitykomiteen
Treningsbloggen– medlemmenes egne meldinger, avtaler om å trene sammen etc.
Agility-info– vår informasjonsside med generell agilityinformasjon og treningstips.
Regler for agilitytreningen!– her finner du våre trenings- og baneregler!
Regler for «årets agility-/hopphund»
– (godkjent av styret 26.03.08)

Vil du gå på agilitykurs?

For å kunne delta på våre agilitytreninger og videre kurstilbud må du ha deltatt på et nybegynnerkurs i agility, enten hos oss eller et annet sted og være medlem i klubben.

Agility nybegynnerkurs:

For å kunne trene agility på vanlige treninger, må du først gå et nybegynnerkurs i agility, så du og hunden lærer alle hindrene på en god og sikker måte.

Asker Hundeklubb holder nybegynnerkurs i agility hver vår, etter påske. Agility nybegynnerkurset vårt består av en helg (teori fredag kveld, trening lørdag og søndag) og tre treningskvelder, og ledes av en kvalifisert instruktør, med mange flinke hjelpere. Hele familien er velkomne på kurset, det betales kun per hund! Deltagere under 14 år må ha en voksen med-fører til stede gjennom hele kurset.

For å delta på vårt agility nybegynnerkurs må du ha gått minst ett kurs i lydighet før du begynner med agility (for eksempel valpekurs, grunnkurs, bronsemerkekurs), og hunden må ha fylt 1 år (1,5 år for ekstra store raser).

For å delta på kurset, må du også være medlem i Asker Hundeklubb – se under snarvei ”om klubben”, så vil NKK sende deg en betalingsslipp. Medlemskapet er gyldig fra vi registrerer at du har betalt. Husk å oppgi om du er medlem i en annen NKK-klubb – da blir det billigere for deg.
Påmelding til agility nybegynnerkurset skjer fortløpende gjennom hele året etter «først til mølla» – prinsippet, der du kan sette deg på en interesseliste.

OBS! Vi har stor pågang og kursene blir fort fulle!

Meld deg på til Anne Christine Brenne, e-post: acbrenne@gmail.com Mer info og datoer for kurset sendes ut i februar til de som står på interesselisten, og så er det bindende påmelding med påmeldings- og betalingsfrist i mars. Påmeldingsavgiften refunderes ikke ved avmelding senere enn en uke før kursstart, uten veterinær-/legeattest.

Videre agilitytreninger og kurstilbud:

Vi har tilbud om agilitytreninger ukentlig hele året, og holder kurs for alle nivåer fra vi flytter ut om våren til vinteren jager oss inn. På kurs er instruktøren på banen hele tiden og gir individuell instruksjon. Treninger ledes av en treningsleder som trener egen hund samtidig.

Vi tilbyr kurs og treninger på kveldstid, holder helgekurs med spennende instruktører, holder medlemsmøter og lærerike teorikvelder, klubbstevner, Bronsemerkeprøver, morsomme samlinger, går på stevner og deltar på lag sammen, trener sammen utenom, skravler hund, hjelper hverandre og har det kjempegøy sammen!

VELKOMMEN MED I AGILITYGRUPPA!


Reklamer